::Tolong Penuhkan Tabung Kahwin Saya::

Sunday, 3 May 2015

CARA NAK HILANGKAN GETAH PELAM&PISANG PADA BAJU

Hi uallz ....

Mesti sakit hati kan kalau baju favourite kena getah yang memang xboleh hilang punya. Saya pernah alaminya, terkena pada baju kerja. Macam2 cara saya buat utk hilangkan akhirnya saya jumpa gak.
Disini saya akan share tips yang berkesan dan memang sure hilang punya.


Cara-cara nak hilang kesan getah pada baju :

1. Rendamkan baju pada air sabun pakai sabun buku pun okey kemudian gosok sedikit supaya pudar sikit kesan getah tu.

2. Letakkan sedikit kapur makan pada kesan getah yang terkena pada baju tu. Biarkan seketika dan bersihkan kesan kapur tu.

3. Rendam baju tersebut semalaman dengan air sabun+ clorok (jangan banyak2 nt pudar pulak baju)

4. Basuh baju macam biasa, kesan getah tersebut akan hilang serta merta.



Harap2 tips ni berkesan untuk korang ye. SELAMAT MENCUBA... :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:Klik, Klik, Klik::